Halkkörning hos Gillinge

Håller du på att ta körkort i Uppsala? Då är du varmt välkommen till Gillinges halkbana – en av Sveriges bästa halkbanor. På Gillinge Trafiksäkerhetscenter får du en upplevelsebaserad riskutbildning som ger dig både kunskaper och insikt om halt vägunderlag och hur man är en säker förare i trafiken. Du kan boka risktvåan genom oss, och vet då att du får en utbildning som kommer ge dig bra förutsättningar för hela livet.

Riskutbildning 2 – därför är den viktig!

För att kunna ta körkort måste du ha genomfört halkbanan eller den så kallade risktvåan. Men varför är risktvåan för bil så viktig? Risktvåan lär dig hur du blir en säker förare. Du ska kunna uppvisa både gott omdöme, och kunna hantera ett fordon på ett bra sätt.

Risktvåan består av två obligatoriska moment, ett teoretiskt moment som är en riskutbildning om riskfyllda beteenden i trafiken samt alkohol, droger och trötthet. Det andra är ett praktiskt moment som är mer känd som halkbanan. I Sverige där det råder halka stora delar av året är det en mycket viktig del att också lära sig hur en bil uppför sig på is och snö. Det är dock väldigt opraktiskt att planera halkkörningar enbart på vintertid. Istället finns det halkbanor där man simulerar vinterns halka och hos oss på Gillinge är det en mycket realistisk upplevelse.

Ska du ta körkort i Uppsala? Boka halkbana hos Gillinge!

Varför ska du som tar körkort i Uppsala välja Gillinges halkbana? Vår halkbana håller högsta standard! Som en av Europas ledande trafiksäkerhetsanläggningar kan vi erbjuda halkkörning av högsta klass. Vi har över 40 års erfarenhet i branschen och har också varit delaktiga i att utforma delar av dagens utbildningar som gäller över hela landet. Hos oss är du alltid trygg, och våra instruktörer ser till att din körning blir säker.

Det finns olika sätt att simulera halka. En del använder sig av en Skid Car, en bil med extra hjul som sänks ned så att bilens däck tappar fäste, medan vi på Stockholm halkbana alltid erbjuder en äkta halkbana. Fördelen med en halkbana där bilen alltid har kontakt med vägen är att du får en mycket trovärdig upplevelse och blir därmed också en betydligt bättre förare.

Du kan boka körning på halkbana genom din körskola, eller på egen hand om du övningskör privat. Följ länken för att hitta bokningsformuläret och mer information om hur kurserna är upplagda.