Halkkörning i Stockholm

Välkommen till Stockholms halkbana. På Gillinge Trafiksäkerhetscenter i Stockholm får du en upplevelsebaserad riskutbildning som ger dig både kunskaper och insikt. Kunskaper i hur du kör när det är halt underlag, och insikt i hur du som förare påverkar säkerheten i trafiken. Genom att boka halkbana i Stockholm via oss så vet du att du får en utbildning som kommer ge dig de bästa förutsättningar för hela livet.

Varför är risktvåan så viktig?

För att kunna ta körkort måste du ha genomfört risktvåan eller den så kallade halkbanan. Detta är viktigt för att risktvåan lär dig hur du blir en säker förare. Du ska kunna uppvisa både gott omdöme, och kunna hantera ett fordon på ett bra sätt.

Risktvåan består av två moment, ett teoretiskt moment och ett praktiskt moment som är mer känd som halkbana. I Sverige råder det halka stora delar av året är det en mycket viktig del att också lära sig hur en bil uppför sig på is och snö. Det är dock väldigt opraktiskt att planera halkkörningar enbart på vintertid. Istället finns det halkbanor där man simulerar vinterns halka och hos oss på Gillinge är det en mycket realistisk upplevelse.

Boka halkbana

Vår halkbana håller högsta standard! Det finns många olika sätt att simulera halka. En del använder sig av en Skid Car, en bil med extra hjul som sänks ned så att bilens däck tappar fäste, medan vi på Stockholm halkbana alltid erbjuder en äkta halkbana. Fördelen med en halkbana där bilen alltid har kontakt med vägen är att du får en mycket trovärdig upplevelse och blir därmed också en betydligt bättre förare.

Som en av Europas ledande trafiksäkerhetsanläggningar kan vi erbjuda halkkörning av högsta klass. Vi har över 40 års erfarenhet i branschen och har också varit delaktiga i att utforma delar av dagens utbildningar som gäller över hela landet. Hos oss är du alltid trygg, och våra instruktörer ser till att din körning blir säker.

Du kan boka körning på halkbana genom din körskola, eller på egen hand om du övningskör privat. Följ länken för att hitta bokningsformuläret och mer information om hur kurserna är upplagda.